تغذیه در درمان کبد چرب
تغذیه در درمان کبد چرب
افزایش مصرف غـذاهای چـرب وآمـاده (فست فـودها و مواد غذایی حـاوی نگهدارنده) و عدم تحرک و افزایش استرس با گسترش زندگی ماشینی، بیماری های مختلفی به همراه داشته است.
بیماری کبد چرب یکی از این نوع بیماری ها است که در جهان از جمله ایران شایع شده و روبه افزایش است. این بیماری شایعترین بیماری کبدی در زمان حاضر است و شیوع آن رو به ازدیاد است. اهمیت بالینی کبد چرب به شیوع آن در جامعه و سیر آن با توجه به گسترش زندگی ماشینی و تغییر در الگوی مصرف مواد غذایی که منجر به شیوع این بیماری در سطح جهان و مرگ و میر ناشی از آن شده است، بستگی دارد؛ لذا به نظر می رسد که تدوین و طراحی برنامه های آموزشی و به تبع آن برنامه های درمانی مناسب در جهت پیشگیری و درمان این بیماری، بیش از پیش لازم و ضروری به نظر می رسد؛ از سوی دیگر، باید اذعان داشت که معمولاً زمانی که آسیبی به کبد وارد می شود، کبد به آسانی می تواند با تغییرات خاص خود، وجود یک بیماری در بدن را از طریق چهره به همگان نشان دهد که در این حالت رجوع به آزمایش خون امری اجتناب ناپذیر خواهد بود زیرا در آزمایش خون، بسیاری از معایب بدن آشکار می شود. توجه به سلامتی بدن در همین مرحله آغاز خواهد شد. پس با یک آزمایش خون می توان پی برد که تعداد گلبول های قرمز و سفید، میزان پلاکت ها و نیز سطح آنزیم های کبدی فرد در چه محدوده ای قرار دارد. هر نوع حالت غیرنرمالی که خارج از رنج اصلی خود باشد توسط این آزمایش نشان داده خواهد شد و پزشک با بررسی آزمایش، درمان سریع را آغاز خواهد کرد. در صورتی که درمان به موقع انجام گیرد ، بیماری درمان خواهد شد. از این رو، آزمایشگاه تشخیص طبی امام خمینی(ره) در راستایی اهداف آموزشی خود با نگاه و توجهی ویژه به این دو مسئله مهم یعنی «طراحی و تدوین برنامه های آموزشی» از یک سو و «تشخیص به موقع و صحیح به واسطه انجام آزمایشات کبدی» از سوی دیگر، با همکاری کارشناسان تغذیه اقدام به تدوین، تهیه و چاپ کتابچه ای آموزشی، کاربردی و مفید در زمینه کبد چرب و مسائل پیرامون آن با عنوان «تغذیه در درمان کبد چرب» نمود که به صورت رایگان در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
امید است که این اقدام ارزنده، گامی مؤثر و سازنده در راستای ارتقای فراگیر سلامت در سطح شهرستان دزفول و نیز کشور به شمار آید.